kiropraktor

Den store kiropraktor guide

Kiropraktorer kan hjælpe dig med en lang række af lidelser og problemer relateret til din ryg og til rygsøjlen. Denne guide kan give dig et overblik over, hvad en kiropraktor på Fyn eller specifikt i Odense kan hjælpe dig med, og hvordan behandlingen hos en kiropraktor egentlig foregår.

Hvad kan en kiropraktor hjælpe dig med?

Der kan være mange fordele ved at besøge en kiropraktor i Odense eller generelt på Fyn, hvis man har problemer med rygsøjlen på den ene eller anden måde. Forskning har nemlig vist, at regelmæssige besøg hos en kiropraktor er en af de bedste måder, hvorpå man kan holde sig sund og rask. Behandling hos en kiropraktor kan endda resultere i, at man i langt mindre grad får brug for medicin. Antallet af indlæggelser på sygehuset såvel som operationer i det hele taget er også faldet i takt med at kiropraktorer er blevet mere populære.

En kiropraktor har stor viden omkring menneskets rygsøjle og dens betydning for vores generelle sundhed. Kort fortalt består rygsøjlen af en masse ryghvirvler, som er i stand til at bevæge sig i forhold til hinanden. Mellem disse ryghvirvler ligger en bruskskive, som typisk kaldes diskus. Helt inde i rygsøjlen kan vi samtidig finde rygmarven. Ændres rygsøjlen på visse måder, kan det resultere i nogle forstyrrelser og ende med at påvirke nervesystemets funktion og dermed også kroppens funktioner. Disse ændringer kan derfor give mange forskellige symptomer, som mange kiropraktorer er i stand til at kunne hjælpe med at behandle.

Typisk vil man kunne henvende sig til en kiropraktor på Fyn og i området omkring Odense, hvis man oplever problemer i forhold til hovedpine, hold i nakken, hold i lænden/hekseskud, smerter i lænden, Iskias, nakkesmerter og stivhed i nakken, slidgigt, diskusprolaps, piskesmæld og rygsmerter generelt.

Behandling hos en kiropraktor

Ved første forsøg hos en kiropraktor i Odense eller andre byer på Fyn, vil kiropraktoren forsøge at finde ud af, hvad der er årsag til dine problemer. Dette gøres på baggrund af din sygehistorie såvel som en grundig undersøgelse af de pågældende og problematiske områder på kroppen. Her undersøges hele rygsøjlen, og der vil altid blive taget udgangspunkt i dit aktuelle problem. Undersøgelsen består først og fremmest af en inspektion af ryggen, hvor der observeres, hvorvidt der er hævelse, synlig muskelspænding, misfarvning og skævheder i rygsøjlen eller bækkenet. Hvis ens kropsholdning er dårlig, kan det nemlig have stor betydning såvel som belastning for rygsøjlen. Desuden består undersøgelsen af en funktionsanalyse, hvor kiropraktoren undersøger kroppens bevægelighed. Dette gøres ved at foretage aktive og passive bevægelser af kroppens led og muskler. Kiropraktoren vil også udføre en fysisk undersøgelse af kroppen for at finde frem til, hvad der udløser smerten; er det sener, muskler, knogler eller led. Nervesystemets funktion skal også testes i en neurologisk undersøgelse, hvor kiropraktoren tester reflekser, muskelkraft samt følesans. På baggrund af dette vil det blive vurderet, om nervesystemet fungerer normalt. I nogle tilfælde vil supplerende undersøgelser såvel som røntgenundersøgelser også være nødvendige.  Hvis det i sidste ende viser sig, at dit problem egner sig til kiropraktisk behandling, indledes behandlingen ofte med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *