Slips

Et velbundet slips er livets første seriøse skridt

“Er velbundet slips er livets første seriøse skridt,” udtalte Oscar Wilde, der udover at være en talentfuld forfatter og noget af en levemand, også var en mand, der havde styr på stil og mode.

Det er ikke sjældent at venner eller bekendte spørger mig om hvilken slipseknude de skal binde på deres slips. Det er generelt et område, hvor der hersker usikkerhed og forvirring. Og desværre er de færreste af os under 40 i dag vokset op med en far, der har lært os at binde et slips. Der var mere lilla ble og langt hår i den generation. Så hvad gør vi nu, hvor de klassiske dyder er kommet tilbage i moden og hvor slipset igen signalerer god stil hos den moderne mand?

Jeg faldt over en bog for nylig, der hed noget i stil med “100 forskellige slipsknuder” og efter at have bladet den hurtigt igennem, lagde jeg den med en hovedrysten tilbage, hvor jeg havde samlet den op fra. Ingen har brug for 100 slipseknuder, for sandheden er at der kun er to forskellige knuder, du skal kende for at have helt styr på slipsemoden, hvis du spørger mig.

To slipseknuder er nok

Four-in-hand kaldes også for den enkle knude, og er den de fleste drenge lærer først – eller lærte i gamle dage. Det er en helt basis slipseknude, og man behøver faktisk ikke noget vildere end denne

Den halve Windsor er lidt mere avanceret, men heller ikke så svær at lære. Den giver en lidt længere knude på slipset, og er den bundet helt korrekt, giver det et ret stiligt udtryk.

Et korrekt bundet slips

Når slipset er bundet, skal den lange ende af slipset ramme toppen af dine bukser, uden at den korte ende af slipset er så kort, at den ryger ned i skjortelommen. Slipseknuden skal sidde perfekt helt oppe i skjortens krave og ikke hænge under den øverste knap, som man nogen gange ser det. Du skal helst ikke bære slips med åbentstående skjorte – med mindre du er musiker eller hip. Alle os andre må enten tage slipset helt af eller lide i stilhed, hvis det bliver for varmt.

Jeg hilser personligt velkommen, at slipsemoden er kommet tilbage hos de danske mænd, unge som gamle. Slipset er efter min mening noget helt klassisk og specielt for manden, som i forvejen ikke har meget ekstra at style med sammenlignet med alle kvindens muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *