Sådan importerer du varepartier fra Asien

Alle former for virksomheder, der handler med fysiske produkter er klar over, at for at de skal få succes, så handler det om at købe billigt og sælge dyrt – det er simpelt købmandsskab. Derfor giver det også god mening at importerer varepartier fra Asien (Kina, Japan, Vietnam og så videre), da indkøbspriserne er afsindigt lave her. Man skal dog være opmærksom på, at kvaliteten af de forskellige varepartier kan være meget svingende, hvorfor det er vigtigt, at man foretager en form for kvalitetskontrol, inden man bestiller flere tusinde enheder hjem af et produkt. Det er dog uden tvivl tiden værd, da der – selvom man ikke kan komme uden om told og moms – er mange penge at spare ved at importere sine varepartier fra Asien. Det er dog ikke alle varepartier, som kan importeres fra Asien, eftersom der også produceres mange kopivarer og dem må man ikke sælge her i Danmark – hverken enkeltvis eller som hele varepartier.

Hvad kræver det at kunne importere varepartier fra Asien?

Du skal naturligvis have et CVR-nummer. Du skal naturligvis også være importregistreret, hvis du ønsker at importere vare fra et land udenfor EU. Hvis du endnu ikke har et CVR-nummer eller endnu ikke er importregistreret, så kan du nemt gøre det på Virk.dk. I samme ombæring bør du også sørge for at blive eksportregistreret, hvis du bliver nødsaget til at sende dit vareparti tilbage til leverandøren. Først når alt dette er klaret, så er du klar til at finde en leverandør af varepartier i Kina eller et andet asiatisk land. Det er ikke noget, der tager lang tid, hvorfor du ikke skal lade dig afskrække af det juridiske. Faktisk er det noget, der kan klares på ganske få minutter, uanset om du allerede har en registreret virksomhed med dansk CVR-nummer eller du endnu ikke har oprettet dit første CVR-nummer.

Sådan finder du en leverandør af varepartier i Asien

Det er først når du har sørget for alt det praktiske med hensyn til CVR-registrering og så videre, at du kan begynde at lede efter leverandører til dine varepartier. Der er ingen tvivl om, at det kan blive en krævende opgave, at finde en passende leverandør i Asien, da der findes en lang række af producenter i Asien, som ikke just leverer en synderligt høj kvalitet, hvorfor du skal være meget varsom med valget af leverandører fra Asien og sørge for, at du tjekker dem helt ned til den mindste detalje. Køb varepartier med omhu, når det er fra en asiatisk leverandør. Det kan eksempelvis være en god idé, at læse bedømmelser fra tidligere kunder, besøg leverandørens hjemmeside og kig efter oplysninger på virksomheden, tag et grundigt kig på både billeder og tekst og vurdér om det er troværdigt, og lav desuden også en hurtig Google-søgning for at se, om leverandøren er blevet debatteret tidligere. Når du har gjort dette og vurderet at leverandøren er troværdig, så er du klar til at bestille varepartier hjem fra Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *